I juli 2004 vandrade min kompis Sarah och jag längs Kungsleden från Hemavan till Ammarnäs. Det var en vandring med mycket regn, vi hade egentligen bara en dag med vackert väder. Vi gick därför inte till Aigertstugan utan gick från Servestugan ner till Tjulträsk där en båt hämtade oss och körde till Ammarnäs. Det hände en liten malör på vandringen, jag tappade min kamera i en vattenpöl och kameran slutade fungera så därför finns det inga bilder från Ammarnäs.

Dag för dag:
2 juli 2004
Sarah och jag lämnade Stockholm med kvällståget. Vi tog en fika innan vi drog oss tillbaka till kupén.
3 juli 2004
Vi åt frukost i restaurangvagnen och strax före sju på morgonen kom vi till Vännäs. Det var en underbar morgon med blå himmel. Vi åkte buss via Lycksele till Hemavan dit vi kom efter lunch. Vi checkade in på FBU-gården och gick sedan och provianterade. Det hade mulnat på och det kom lite lätt regn.
4 juli 2004
Det regnade kraftigt under natten och på morgonen. Vi satt och väntade en stund efter frukost och hoppades på att regnet skull avta men så blev det inte. Vi gav oss ut i regnet och gick uppför backen, förbi Botaniska trädgården och sen upp på fjället. Vi fick vada strax innan vi kom till Viterskalsstugan. Regnet upphörde och jag hjälpte stugvärden med att såga och hugga lite ved.
5 juli 2004
Det var strålande sol när vi lämnade Viterskalsstugan. En lätt vandring tog oss in i Syterdalen. Vi åt vår lunch vid en raststuga och satt vid stugväggen och njöt av vädret. Det började mulna på när vi närmade oss Syterstugan.
6 juli 2004
Regnet vräkt ner när vi åt frukost och när vi lämnade Syterstugan. Vi gick över åtta nybyggda hängbroar för att komma över södra delen av Tärnasjön. Vi kom fram till Tärnasjöstugan, fick ett rum och sen bar jag ner ved till bastun och tände i kaminen. Efter ca en halvtimme var bastun varm och vi fick ett skönt bad i den mysiga bastun. Regnet fortsatte under kvällen.
7 juli 2004
Det kom några regnskurar när vi vandrade upp från Tärnasjöstugan. Vi tog lunch när det blev en paus med regnet. På vägen ner mot Serve stötte jag till min kameraväska så kameran hoppade ur och landade i en vattenpöl. Jag tog upp kameran, plockade ur batteriet och minnet och fortsatte. Vi kom fram till Serve och jag sågade och högg lite ved innan vi åt middag. Stugvärden berättade att man nästa morgon kunde gå några km till en båtlänning och sen få åka båt till Ammarnäs. Vi var trötta på regnet så vi beslutade oss för att hoppa över Aigertstugan och ta båten.
8 juli 2004
Sarah och jag och ett par från Umeå gick tillsammans till Tjulträsk där båten väntade. Vi fick guidning av båtföraren Thorbjörn medan vi åkte en regnig tur mot Ammarnäs. En bil hämtade oss och körde oss till vandrarhemmet. Vi gick och handlade och jag hämtade ut väskan jag skickat från Hemavan.
9 juli 2004
Det var uppehållsväder idag men tjocka moln. Tog en promenad i Ammarnäs, åt lunch och sen gick jag en bit längs Vindelälven.
10 juli 2004
Äntligen en morgon med sol! Vi följde Kungsleden en bit norrut innan vi gick tillbaka till vandrarhemmet där vi åt lunch. Satt utanför vårt fönster och solade medan vi väntade på att klockan skulle bli så mycket så bussen skulle gå. Åkte buss till Vännäs där vi steg ombord på tåget.
11 juli 2004
När vi vaknade gratulerade jag Sarah på födelsedagen. Vi åt vår medhavda frukost i kupén. Ca 2,5 timmar försenade kom vi till Stockholm C.